Οδηγοσ για τη καλη σχεση γονιου-παιδιου


12 βιντεοσκοπημένες ενότητες με σύγχρονες μεθόδους για να αυξήσεις τις γονεϊκές σου δεξιότητες και να δημιουργήσεις αρμονικό κλίμα στο σπίτι.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΑ

ΜΕΘΟΔΟΣ

Η μέθοδος, το πλάνο και τα εργαλεία που σου προτείνω είναι μια καινοτόμα σύνθεση των πιο αποτελεσματικών μεθόδων στον χώρο της παιδοψυχολογίας.

ΚΙΝΗΤΡΟ

Κίνητρο είναι να απολαμβάνουμε μια σχέση σεβασμού και εμπιστοσύνης με τα παιδιά μας.

ΣΤΟΧΟΣ

Στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε παιδιά που θα γίνουν χαρούμενοι και υπεύθυνοι άνθρωποι.

Tι θα μαθεισ

 

  • Πώς να βελτιώσεις τη σχέση με τα παιδιά σου και να μειώσεις το άγχος που σου δημιουργεί ο ρόλος σου ως γονιός.
  • Πώς να διευρύνεις τις γνώσεις σου ώστε να ενθαρρύνεις τα παιδιά σου αποτελεσματικά.
  • Πώς να συνδέεσαι βαθιά και ουσιαστικά με τα παιδιά σου, χωρίς να τα περιορίζεις.
  •  Πώς να σχετίζεσαι με αρμονία χωρίς κριτική και εντάσεις.
  • Να εγκαταλείψεις συμπεριφορές που μειώνουν την αυτοπεποίθηση του παιδιού.

ΔΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Πάτησε πάνω στο κάθε μάθημα για περισσότερες πληροφορίες

Τα παιδιά βλέπουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια των γονιών τους. Για αυτόν τον λόγο χρειάζεται να είναι ο γονιός καλά και ψυχικά ασφαλής, ώστε να είναι και το παιδί. Τα παιδιά δεν ακούνε τι λέμε, αλλά βλέπουν την στάση μας, οι πράξεις μας δείχνουν τον δρόμο. Η ανατροφή των παιδιών μας χρειάζεται να διακατέχεται από κατανόηση και να ξεκινάει από την δική μας αυτογνωσία με στόχο να είμαστε πιο συνειδητοί και υπεύθυνοι. Έτσι μπορούμε να μεγαλώσουμε χαρούμενα και ανεξάρτητα παιδιά.

Η αγάπη άνευ όρων, ο σεβασμός του παιδιού και της προσωπικότητας του, η ενθάρρυνση σε κάθε του βήμα, η εκδήλωση του ενδιαφέροντος και της αγάπης μας, ο ποιοτικός χρόνος και η ατμόσφαιρα του σπιτιού, είναι πολύ σημαντικά για την δημιουργία καλών σχέσεων. Αναλύουμε το κάθε ένα από τα παραπάνω, ώστε να ενισχύσουμε την σύνδεση με το παιδί μας.

Εξηγούμε την ανάγκη να παραιτηθούμε από τον παραδοσιακό ρόλο του γονιού που τις περισσότερες φορές, ελέγχει, διορθώνει, υπενθυμίζει, κρίνει και δίνει κατευθύνσεις και να γίνουμε πνευματικοί οδηγοί και συνοδοιπόροι στο ταξίδι της ζωής με το παιδί μας. Θα μάθουμε να είμαστε παρόντες στη ζωή του παιδιού μας εμπνέοντας και όχι παρεμβαίνοντας.

Θα εξηγήσουμε πως λειτουργεί ο μηχανισμός της σύγκρουσης και του ανταγωνισμού και θα μάθουμε τεχνικές ώστε να αντιμετωπίζουμε πιο ψύχραιμα και συνεργατικά τις προκλήσεις με το παιδί μας. Η επιβολή, ο ανταγωνισμός και η μάχη για δύναμη, καθιστούν και τους γονείς και τα παιδιά, χαμένους.

Όπως θα δούμε, συχνά οι γονείς πιστεύουν πως προκειμένου να είναι εντάξει στον ρόλο τους χρειάζεται να κάνουν ορισμένα πράγματα, όπως το να είναι «τέλειοι», να ελέγχουν, να κάνουν συνεχώς χατίρια και ορισμένα ακόμα, τα οποία όμως τελικά όχι μόνο δεν έχουν θετικό αποτέλεσμα, αλλά δημιουργούν προβλήματα στη σχέση με τα παιδιά.

Βλέπουμε πως το παραχάιδεμα, η αδιαφορία, η αγωνία, η υπερβολική αφοσίωση, η γκρίνια, η ταπείνωση και κάποιες ακόμα συμπεριφορές των γονιών, επηρεάζουν αρνητικά την σχέση με το παιδί μας.

Η αρνητική συμπεριφορά των παιδιών μας, έχει συγκεκριμένο στόχο. Εξηγούμε τις τεχνικές οι οποίες μας βοηθάνε να κατανοήσουμε τους στόχους πίσω από την αρνητική συμπεριφορά καθώς και τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να την αντιμετωπίσουμε καλύτερα.

Θα εξηγήσουμε πως το «δύσκολο» παιδί, δεν είναι έτσι εκ γενετής, αλλά αποθαρρύνεται καθώς μεγαλώνει. Θα δούμε πως ο έφηβος που μεγαλώνει γρήγορα σωματικά, έχει ανάγκη από την φιλία και την εμπιστοσύνη μας.

Συχνά μπερδεύουμε την ενθάρρυνση με την επιβράβευση. Υπάρχει όμως μεγάλη διαφορά, αφού η ενθάρρυνση αναγνωρίζει την προσπάθεια ενώ η επιβράβευση απευθύνεται στο αποτέλεσμα και καλλιεργεί ένα αίσθημα ανταγωνισμού. Είναι απαραίτητο να μάθουμε να ενθαρρύνουμε με τον σωστό τρόπο, γιατί μόνο ο ενθαρρυμένος άνθρωπος αποκτά εμπιστοσύνη στον εαυτό του και μπορεί να ανταποκρίνεται στις δυσκολίες της ζωής.

Ο άνθρωπος και το παιδί, συνδέει πάντα την τιμωρία με τον τιμωρό και όχι με την πράξη του. Χρειάζεται να καταλάβουμε πως μόνο μέσα από τις φυσικές και λογικές συνέπειες των πράξεων, μπορούμε να εκπαιδεύσουμε το παιδί ώστε να καταλαβαίνει τα λάθη του και να γίνεται όλο και πιο υπεύθυνο. Εξηγούμε πως να εφαρμόζουμε τις φυσικές και λογικές συνέπειες.

Η θέση που γεννιέται ένα παιδί μέσα στην οικογένεια, είναι ένας πολύ δυνατός παράγοντας που επηρεάζει την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά της. Θα αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά των πρωτότοκων, δευτερότοκων, μικρότερων παιδιών και μοναχοπαιδιών και πως το καθένα διαμορφώνει με ιδιαίτερο τρόπο την προσωπικότητά του.

Εξηγούμε όλους τους τρόπους που συμβάλλουν στην καλή επικοινωνία και έχουν σαν αποτέλεσμα τα παιδιά μας να νιώθουν πως τα ακούμε με ειλικρινές ενδιαφέρον. Μαθαίνουμε να εκφραζόμαστε και να επικοινωνούμε αποτελεσματικά με τρόπο που αποπνέει σεβασμό.

Εισαι το παραθυρο μεσα απο το οποιο βλεπει το παιδι τον κοσμο.

ΜΕ ΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΣΟΥ

 

Η Νταίζη Μανιατοπούλου σπούδασε ψυχολογία στο Deree- The American College of Greece όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές, Master of Science in Counceling Psychology and Psychotherapy.

Οι μέθοδοι που σου προτείνω δεν είναι προσωπικές μου ανακαλύψεις, αλλά είναι ο δικός μου τρόπος να σου μεταφέρω την εμπειρία μου πάνω στον τρόπο που μπορούν να εφαρμοστούν
αποτελεσματικότερα.

Είναι η δική μου ματιά ως ψυχολόγου και ως μητέρας που είδε στην πράξη τι δουλεύει και με ποιο τρόπο. Αυτό λοιπόν θέλω να μοιραστώ μαζί σου και να σου μεταφέρω μέσα από αυτά τα διαδικτυακά μαθήματα.

Να ζείς με αρμονία,

Νταίζη

Flower

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τα μαθήματα είναι 100% διαδικτυακά. Μπορείς να τα παρακολουθήσεις όποτε σε βολεύει και από όποια συσκευή προτιμάς, όπως για παράδειγμα το κινητό σου, το λάπτοπ ή το τάμπλετ σου.

Η πληρωμή γίνεται online μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, οποιασδήποτε τράπεζας.

Υπάρχουν 12 μαθήματα στο πρόγραμμα.

Το κάθε μάθημα διαρκεί γύρω στα 25 λεπτά.

ΠΑΚΕΤΟ 12 ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ απο

126 €

   ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ      12 online ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Κάθε ενότητα περιλαμβάνει:          Ερωτηματολόγια &                       Περίληψη σε pdf            

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΑ

Για την ασφάλειά σου, όλες οι παραγγελίες γίνονται σε ασφαλή server.

Eλενα α.

 «Όλα τα μαθήματα χρήσιμα και βοηθητικά αλλά αυτό (Γονιός και παιδί συνοδοιπόροι στο ταξίδι της ζωής) μιλάει κατευθείαν μέσα στην ψυχή κάθε γονιού που θέλει να είναι υπεύθυνος και να μεγαλώνει τα παιδιά του με τέτοιο τρόπο ώστε τελικά να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού που θέλουν να είναι.. Σας ευχαριστώ για αυτό που παρακολούθησα!»

 

μαρελλα κ.

 «Καταπληκτικό το μάθημα για την ενθάρρυνση! Πιστεύω πως και σε μένα θ' άρεσε αυτή η συμπεριφορά!! Βήμα- βήμα, μέρα με την ημέρα θα την εφαρμόσω!» 

 

Βασω μ.

Δεν μπορούσα να "ξεκολλήσω" από το 1ο μάθημα που παρακολούθησα. Το πιο σημαντικό είναι να καταφέρετε να σας εμπιστευθούν και εσείς το πετυχαίνετε χάρη στην γλυκύτητα & την ηρεμία που εκπέμπετε. Η γνώση και η αγάπη πάνω στο αντικείμενο σας φαίνεται!

 

ιρμη μ.

 «Συμφωνώ τόσο με αυτά που τόσο όμορφα, απλά και κατανοητά μοιράστηκες μαζί μας. Η αρχή για να φτιάξουμε μια καλύτερη κοινωνία αρχίζει από τον εαυτό μας και την υπεύθυνη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. Συγχαρητήρια Νταίζη»

 

μινα κ.

«Καταπληκτικό μάθημα. Πολύ χρήσιμα όλα!! Με πόσο ηρεμία και γαλήνη μας μεταφέρετε τόσο σημαντικά μηνύματα για τις βάσεις για την δημιουργία καλής σχέσης με το παιδί μας. Ευχαριστώ!»

 

νικη π.

«Χαίρομαι πολύ που πήρα αυτά τα 12 μαθήματα, τελικά είναι επένδυση! Αν και έχω πολύ δρόμο ακόμα χαίρομαι που έχω μπει σε μια πορεία, σας ευχαριστώ!»

 

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΟΛΙΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ;

Ασφαλης Τροπος Πληρωμης

Μόλις επιλέξεις το πρόγραμμα που θέλεις, θα μεταφερθείς σε μια σελίδα για να ολοκληρώσεις με ασφάλεια την αγορά σου.

Συνδεεσαι στο λογαριασμο σου

Μόλις ολοκληρώσεις την παραγγελία, θα σου έρθει ένα email με τον κωδικό σύνδεσης για να συνδεθείς στην πλατφόρμα.

απολαυσε το προγραμμα

Πήγαινε στο go.daisymaniatopoulou.gr και συνδέσου με το email σου για να έχεις πρόσβαση στο πρόγραμμα

Close

ΠΟΙΟ EMAIL ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ;

Χαίρομαι που θα μείνουμε σε επαφή.